Vores historie

Dansk Scanning A/S blev startet af Civilingeniør Henning Kirkegaard i 1995 med det formål, at det skulle være lettere at tilgå informationer i arkiver, lige meget hvor man er. Den vision har båret virksomheden frem i de seneste år og har påvirket metoden og arbejdsgangen i virksomheden. Fokus var derfor fra starten muligheden for at tilgå informationer over internettet, men det gav logisk set anledning til at informationerne skulle digitaliseres først. De to arbejdsområder, som Dansk Scanning A/S arbejder med, hænger derfor naturligt sammen. I 1997 fik Dansk Scanning A/S til huse på en gammel gård på Ho Bugt Vej i Billum. Siden er det gået stærkt.

Efter en stille og rolig vækst i virksomhedens opstart, så begyndte især det offentlige at åbne øjnene op for mulighederne på internettet. Allerede sidst i 1997 begyndte arbejdsbyrden at stige og det medførte brug for større lokaler. Væksten fortsatte ind i det nye år, hvor man begyndte at digitalisere byggesagsarkiver rundt i landet, hvilket gav ekstra meget arbejde. Samtidig blev der også sat ekstra fokus på udviklingen af de elektroniske arkiver til efterfølgende adgang efter scanning.

Kom i dialog med os

5 + 2 =

​Vi lægger stor vægt på at sikre et godt og uformelt arbejdsmiljø for alle medarbejdere i både produktion og administration

 
Logo

Det store ryk

Omkring årsskiftet 2006/2007 vandt Dansk Scanning A/S en ordre hos Domstolsstyrelsen, som omfattede scanning af 30 millioner sider for retskredsene inden udgangen af marts 2008 – samt hosting af samtlige akter fra hele landet på firmaets hovedcomputere – i alt 60 millioner sider. Den rekordstore ordre gjorde det nødvendigt med mere end en fordobling af medarbejderstaben, som i løbet af ingen tid voksede fra cirka 25 medarbejdere til cirka 70 medarbejdere.

Væksten medførte for anden gang behovet for større lokaler og til trods for en stor udvidelse af firmaets kapacitet, så var der i meget travle perioder behov for etablering af faste nathold.

Siden da er væksten fortsat især med en fortsat digitalisering af kommunernes byggesagsarkiver, og i de seneste år har vi især håndteret et par store ordre indenfor digitalisering af EU’s central arkiver samt store scanningsprojekter for Kort og Matrikelstyrelsen (nu Geodatastyrelsen).

Kom i kontakt med en af vores digitaliserings eksperter

Vi sidder klar til at hjælpe jeres virksomhed med at blive digitaliseret. Ring til os for at høre mere om, hvordan vi kan hjælpe jer.